Литва за наступний рік планує підготувати 3,5 тисячі українських військових, - LRT

Литва за наступний рік планує підготувати 3,5 тисячі українських військових, - LRT

Литва за наступний рік планує підготувати 3,5 тисячі українських військових. Про це писали LRT.

У Збройних силах країни повідомили, що за цей рік литовські інструктори підготували 2900 українських військових, з яких 1600 - безпосередньо у Литві.

Навчання включало базову підготовку, а також навчання на конкретних видах техніки і підготовку командирів різного рівня.

Безпосередньо у Литві пройшли навчання 1600 українських військових за 88 різними курсами, а сапери проходили підготовку в рамках ініціативи Литви з країнами Північної Європи.

Нагадаємо, у Криму зазнали атак військова частина та центр космічного зв’язку Повітряних сил рф. Про це повідомили в ASTRA.

Російське видання з посиланням на джерела повідомило, що зафіксували удар по військовій частині 28735 ПУ ФСБ, яка розташована біля Алушти. Було як мінімум 3 прильоти БПЛА, відомо про одного пораненого та пошкодження антени супутникового зв’язку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вручення повісток 18-річним хлопцям не означає відправку на фронт, але їм доведеться прийти в територіальний центр комплектування на соціальної підтримки.

Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в інтерв'ю РБК-Україна. За його словами, на військовий облік юнаки мають стати ще в 17 років.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.