Литва оголосила про новий пакет військової допомоги, – Міноборони

Литва оголосила про новий пакет військової допомоги, – Міноборони

Литва у п'ятницю, 17 листопада, оголосила про новий пакет військової допомоги для потреб українських військ.

Про це повідомило литовське Міністерство оборони на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, серед того, що країна передає Києву є, зокрема, генератори, польові намети та сухі пайки.

Стаціонарні дизельні генератори потужністю 160 кВт використовуються для забезпечення електроенергією об'єктів у тих районах, де лінії електропередач недоступні або якщо є певні перебої в їхній роботі. Такий генератор має змогу виробляти електрику безперервно не менше восьми годин поспіль при повному навантаженні. Водночас він захищений від впливу навколишнього середовища і може працювати при різній температурі, яка становить від -30 до +40 градусів.

Очільник Міністерства оборони Литви Арвідас Анушаускас вкотре заявив, що його країна буде твердо дотримуватись своїх зобов'язань щодо допомоги Україні.

Нагадаємо, напередодні Україна отримала від Литви ще дві пускові установки NASAMS та необхідне обладнання. Литва доставила їх з усім необхідним обладнанням та позашляховиками для екіпажу NASAMS. Загальна вартість військової допомоги Литви в Україні становила близько півмільярда євро з початку повномасштабного вторгнення рф.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, німецьке оборонне відомство оголосило про рішення розмістити два свої танкових батальйони в Литві на постійній основі. Вони стануть ядром бригади, якою "Німеччина пообіцяла захищати східний фланг НАТО". Нове військове об'єднання називатиметься Panzerbrigade 42.

Головне