Лісова пожежа в США досягла канадських міст: людей евакуюють

Лісова пожежа в США досягла канадських міст: людей евакуюють

Лісова пожежа в США вийшла з-під контролю та вже досягла канадських міст. Звідти триває евакуація місцевих мешканців.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, канадська влада віддала наказ про евакуацію міста Осойос і його прилеглого району в провінції Британська Колумбія. Населення Осойоса становить близько 6700 осіб.

Пожежа вже перетнула кордон з американського штату Вашингтон.

Вогонь шириться приблизно в чотирьох кілометрах від міста і наразі палає на 885 гектарах на канадській стороні кордону.

Служба боротьби з лісовими пожежами Британської Колумбії оцінила площу близько 2000 гектарів на стороні США.

"Два вертольоти, персонал із захисту споруд і важка техніка реагують на інцидент", - йдеться в повідомленні канадської Служби пожежної безпеки.

При цьому офіцер з питань інформації регіонального округу Оканаган-Сімілкамін Ерік Томпсон повідомив, що загалом 732 об’єкти було евакуйовано. Ще 132 людини звернулися за екстреною допомогою.

Нагадаємо, за добу пожежники ліквідовували 51 лісову пожежу у Греції. Відомо, що у країні вже сталося 96 пожеж. Рятувальники розповіли, що більшість нових пожеж було ліквідовано відразу на початкових стадіях.

На півдні Греції, поряд з Афінами, спалахнула величезна лісова пожежа. Вона поширюється місцевістю з низькорослою рослинністю. При цьому у Греції впав літак під час гасіння масштабної лісової пожежі. Це сталося на одному з найбільших островів країни Евбея в Егейському морі. Повідомляється, що весь екіпаж рятувального літака загинув. Йдеться про двох пілотів. Літак не мав системи катапультування для пілота і другого пілота.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лісові пожежі в Туреччині, які вирують ось вже декілька днів, завдяки сильному вітру підходять все ближче до готелів, в яких відпочивають туристи.

Головне