Лідер Фінляндії відповів скептикам, які сумніваються у доцільності Саміту миру

Лідер Фінляндії відповів скептикам, які сумніваються у доцільності Саміту миру

Український Саміт миру має важливе значення, оскільки "якщо не говорити про мир, його не можна досягнути". На цьому наголосив президент Фінляндії Александр Стубб. 

Він провів паралель з сучасною ситуацією в Україні та Радянсько-Фінляндською війною 1939-1940 років.

"Багато фінів стурбовані. У нас є 1300 км кордону з рф. росія також забрала наші території напередодні Другої світової війни", - заявив він під час виступу на конференції.

Президент Фінляндії підкреслив, що Україна починає процес до миру з позиції сили, яка значно зміцнилася за останні тижні. І ця позиція «набагато сильніша, ніж була навіть 3 тижні тому».

Як відомо, Зимова війна завершилась навесні 1940 підписанням мирного договору з росією, за яким Фінляндія поступилася близько 10% своєї території СРСР. При цьому, близько 430 000 фінських жителів було евакуйовано з прифронтових районів углиб країни. 
 
Нагадаємо, у своєму виступі на Саміті миру прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що його країна залучила всі ресурси, щоб не допустити ядерної катастрофи через дії російського диктатора Володимира Путіна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 червня стався перший випадок порушення повітряного простору Фінляндії російським військовим літаком з моменту приєднання цієї скандинавської країни до Північноатлантичного альянсу. Порушення сталося в східній частині Фінської затоки. Російський борт перебував у повітряному просторі країни протягом приблизно двох хвилин, заглибившись на 2,5 кілометри вглиб території.

Головне