Лауреатом премії Стуса став режисер Сергій Буковський

Лауреатом премії Стуса став режисер Сергій Буковський

Лауреатом премії імені Василя Стуса 2023 року став режисер Сергій Буковський. Про це оголосили на церемонії нагородження, яка пройшла 14 вересня у приміщенні PEN Ukraine.

Відомо, що лауреат отримає грошову винагороду та статуетку, розроблену дизайнером Дмитром Покрасьоном та скульптором Станіславом Кадочниковим.

​​Сергій Буковський - український кінорежисер, актор, автор багатьох документальних фільмів, зокрема “Війна. Український рахунок” та “Назви своє ім’я”, лавреат премії Тараса Шевченка, народний артист України. 

Зазначається, що премія імені Василя Стуса була заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції на чолі з Євгеном Сверстюком (1928-2014). Її щороку вручають літераторам, митцям, режисерам, музикантам, культурним менеджерам за внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, отримувати Нобелівську премію миру Україні разом з російською організацією та білоруським правозахисником це не соромно і не визначає ці три країни “братськими народами”

Головне