Латвія вимагає заборонити експорт російського зерна до ЄС

Латвія вимагає заборонити експорт російського зерна до ЄС

Латвія вже на законодавчому рівні заборонила імпорт російського зерна, а тепер вона пропонує вжити схожі заходи на рівні Європейського Союзу, введення санкцій проти російського експорту на європейському рівні та заміну його товарів з України.

Міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе заявив про це у Брюсселі перед початком засідання Ради міністрів ЄС з питань сільського господарства й рибальства.

"Ми все ще закликаємо до розширення європейських санкцій на російське зерно та продовольчі товари. Латвія прийняла національне законодавство, що захищає нас від імпорту російських товарів. Це не впливає на транзит до третіх країн, включаючи інші країни ЄС. Однак з минулого четверга наш парламент ухвалив заборону на російське зерно та імпорт продовольства в Латвію", - заявив Краузе.

За його словами, все, що імпортується з росії, може бути імпортоване з України.

"Зараз ми стикаємося з труднощами на (польському, - ред.) кордоні. Ми повністю підтримуємо Україну. Щодо Європейського Союзу, те, що відбувається на кордоні, є неприйнятним. Ми повинні переконатися, що ми маємо вільний рух товарів між країнами ЄС, і що у нас немає заблокованих кордонів. Ми повинні діяти швидко. Не можна казати «ми розглянемо це, і щось зробимо за кілька років». Я думаю, війна завершиться швидше. Ми маємо діяти оперативно", - підкреслив латвійський міністр.

Напередодні латвійський Сейм ухвалив постанову про заборону імпорту російської та білоруської сільськогосподарської продукції принаймні до липня 2025 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України здійснили відхід з села Ласточкине, що знаходиться поблизу окупованої Авдіївки. 

Головне