Українські оборонці відійшли з Ласточкиного під Авдіївкою, - Лиховій

Українські оборонці відійшли з Ласточкиного під Авдіївкою, - Лиховій

Сили оборони України здійснили відхід з села Ласточкине, що знаходиться поблизу окупованої Авдіївки. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій. 

За його словами, цей крок був необхідним задля того, щоб "організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі і не допустити подальшого просування супротивника далі у західному напрямку".

Лиховій наголосив, що двома найгарячішими напрямками залишаються Авдіївський та Мар'їнський. На останньому українські оборонці відбити одразу 40 ворожих атак, що є найвищим показником за останній період. На Авдіївському відтинку фронт було відбито 25 атак агресора.

За учорашню бойову добу у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія" зафіксовано нарощування здійснення ворогом авіаційних ударів до 45 за день. Більше інтенсивним стали і штурми військовослужбовців рф, минулої добу відбулось 75 боєзіткнень.

Нагадаємо, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що після відходу з Авдіївки ключовим напрямком зусиль росіян стало Ласточкине, вони туди перекидали як особовий склад, так і техніку. Він зауважив, що окупанти активно стали використовувати тактичну авіацію та дрони, зокрема "Ланцетів". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 25 лютого загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 900 солдатів. Сили оборони України також знищили 13 танків, майже 40 бойових броньованих машин, 12 артсистем та два засоби ППО агресора.

Головне