Латвія прагне посилити військову інфраструктуру на кордонах з рф та Білоруссю

Латвія прагне посилити військову інфраструктуру на кордонах з рф та Білоруссю

У цьому році Латвія має намір зміцнити свою військову інфраструктуру на кордонах з росією та Білоруссю. Про це повідомив президент країни Едгарс Рінкевичс, пише Delfi.

Пріоритет наступного року укріплення східного кордону і з Білоруссю, і з рф.

Східний кордон також має бути укріплений з огляду військової інфраструктури. Лише паркан не захистить країну від серйозної військової небезпеки. 

Він додав, що цього року необхідно працювати над впровадженням системи цивільної оборони, але вказав, що першочергово прагне збільшити фінансування системи внутрішніх справ.

Нагадаємо, російська партія "Єдина росія" стоворила приватну армію "ПВК "Еспаньола", в неї набирають футбольних "ультрас", радикалів і цивільних із зубожілих суб’єктів рф та з окупованих територій України. Про це повідомили у ГУР.

Це формування раніше було у структурі батальйону "Восток" як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів. З 2023 року "Еспаньолу" у своє розпорядження отримали партійці Путіна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу України цьог року мають зрости у шість разів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Премʼєр-міністр зазначив, що за 2023 рік Україна втричі наростила потужності, а на цей рік за допомогою партнерів Україна розраховує збільшити їх вшестеро.

Головне