Потужності оборонно-промислового комплексу України зростуть у шість разів, - Денис Шмигаль

Потужності оборонно-промислового комплексу України зростуть у шість разів, - Денис Шмигаль

Виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу України цьог року мають зрости у шість разів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Премʼєр-міністр зазначив, що за 2023 рік Україна втричі наростила потужності, а на цей рік за допомогою партнерів Україна розраховує збільшити їх вшестеро.

У 2023 році залучили близько 42,6 мільярдів доларів зовнішнього фінансування, з них 27% - це грантові кошти.

"Потреби на цей рік - понад 37 мільярдів доларів. Розраховуємо на допомогу партнерів", - додав він.

Понад 1,1 трильйон гривень податків, зборів та інших платежів надійшло до загального фонду держбюджету минулого року. 

Нагадаємо, останні ракетні атаки на Україну свідчать про те, що російські війська акцентують удари на об'єктах оборонної промисловості, а не на енергетичних об'єктах, як це відбувалося минулої зими.

У розвідці розповіли, що починаючи з 29 грудня 2023 року, росія збільшила інтенсивність ракетних ударів великої дальності проти України. рф використала значну кількість крилатих ракет, випущених з повітря, і балістичних ракет, які вона накопичила протягом останніх місяців. Здається, що цілями останніх ударів були об'єкти оборонної промисловості України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через російську атаку 2 січня у багатоповерхівці Солом’янського району Києва, повністю вигоріло сім квартир, пошкоджена 321 квартира в двох будинках. 

Заступник міського голови зазначив, що говорити про терміни відновлення можна буде тільки після проведення експертиз.

 

 

Головне