Київ отримає 100 тактичних дронів нового покоління від компанії Quantum Systems

Київ отримає 100 тактичних дронів нового покоління від компанії Quantum Systems

Київ отримає 100 тактичних дронів нового покоління від німецької компанії Quantum Systems, які відправляться на фронт.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що  дрони вже тестували в Україні.

"Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні. А столиця спрямує техніку нашим захисникам на фронт", – повідомив мер.

За словами Кличка, відповідних домовленостей з інвестором та керівництвом компанії було досягнуто на щорічному саміті Інституту Стерна Стюарта, що відбувається в Німеччині.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки можуть передати Україні далекобійні ракети ATACMS вже цієї осені. Як зазначається в інформації джерела видання WSJ, адміністрація президента США Джо Байдена все ближче до того, щоб передати Україні ракети ATACMS. Проте остаточне рішення він ще не схвалив. Цілком можливо, що це станеться вже восени.

Офіційні особи поділились інформацією, що у Міноборони США хочуть передати Україні обмежену кількість ракет. Це потрібно для того, аби зменшити занепокоєння щодо надмірного використання американських запасів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Німеччина може обговорювати зі Швецією та Єгиптом тимчасову передачу Україні систем протиповітряної оборони IRIS-T. Заступник голови комітету з питань оборони Омід Нуріпур не назвав країни, з якими Німеччини наразі веде переговори. Однак також відомо, що у 2018 році Німеччина продала Єгипту чотири комплекси IRIS-T SLM, а 2021 році Єгипет замовив ще 16 додаткових комплексів.

Головне