Кулеба: Україна і Данія спільно проведуть форум оборонних індустрій

Кулеба: Україна і Данія спільно проведуть форум оборонних індустрій

Україна та Данія розпочнуть переговори щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з данським колегою Ларсом Льокке Расмуссеном, який прибув з робочим візитом до Миколаєва, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що під час зустрічі міністри приділили увагу співробітництву в оборонній сфері.

Кулеба наголосив, що Данія має серйозний потенціал у виробництві дронів.

"Тому ми домовились, що Міністерство закордонних справ спільно з Міноборони та залученням Міністерства стратегічних галузей промисловості організує українсько-данський Форум оборонних індустрій. Зробимо особливий фокус на розвитку спільних проєктів з виробництва дронів", - зазначив очільник МЗС України.

Також він подякував Ларсу Льокке Расмуссену за запевнення, що підготовка до передачі Данією літаків F-16 відбувається за планом і нині немає загроз зриву цієї програми.

Нагадаємо, що очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що чим довший радіус дії ракет, які передадуть партнери Україні, тим коротшою буде війна проти росії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Данія виділяє Україні 12 млн євро на розвиток кіберзахисту в Збройних силах України та в Міністерстві оборони в рамках "ІТ-коаліції".

Головне