Все буде так, як хоче Україна: Кулеба про закінчення війни

Все буде так, як хоче Україна: Кулеба про закінчення війни

У Міністерстві закордонних справ переконали ключових партнерів, що Україна може вийти на кордони 1991 року. Так прокоментував переговори очільник дипвідомства Дмитро Кулеба про закінчення війни.

Про це він сказав у прямому ефірі на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, наша перемога - це єдиний можливий варіант завершення війни.

"Ми змогли переконати ключових партнерів і велику коаліцію країн у тому, що бажання України перемогти у цій війні та відновити кордони у межах 1991 року - це єдине правильне бажання, яке відповідає інтересам і партнерів, і всього світу. Тому тут ніяких сумнівів бути не може. Президент буде просувати формулу миру з 10 пунктів, яку він презентував на засіданні G20. Там є багато ключових елементів, в тому числі спецтрибунал. До речі, він теж починався зі слів "це неможливо", але ми працювали й минулого тижня МЗС у Празі зібрав більш як 20 країн, які склали основну групу, яка просуватиме створення цього трибуналу", - зауважив Кулеба.

Нагадаємо, запеклі бої тривають на Донеччині. За минулу добу, 6 лютого, українські військові знищили цілий батальйон окупантів під Вугледаром – це понад 400 військовослужбовців армії рф.

Також ЗСУ ліквідували російську техніку, танки, БТР та БМП. Загалом було зафіксовано 60 штурмових дій у напрямку Вугледар-Мар’їнка.

Противник продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. 

Вчора підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна та Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Веселе, Залізнянське, Червона Гора, Бахмут, Іванівське та Парасковіївка Донецької області.

Як повідомляв "Ми-Укрїна" раніше, військовослужбовець розповів про здобутки на напрямку Кремінна-Сватове.

Головне