Кулеба: Партнери вибудовують консенсус, що рф підірвала Каховську ГЕС

Кулеба: Партнери вибудовують консенсус, що рф підірвала Каховську ГЕС

Країни-партнери України досі ще вибудовують консенсус у тому, що саме росія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, західні партнери не мають сумнівів у тому, що підрив Каховської ГЕС здійснила не Україна.

При цьому росія винна в будь-якому випадку, адже цей теракт є результатом агресії проти нашої країни.

"Чи планувався підрив саме такого масштабу, чи вони хотіли щось менше зробити, але щось пішло не за планом - це все ще не встановлено. Тут зберігаються різні думки. Але те, що це справа рук росії, тут вибудовується консенсус", - зазначив Кулеба.

Крім того, глава зовнішньополітичного відомства додав, що західні ЗМІ припустилися помилки, коли почали "розподіляти відповідальність" за підрив Каховської ГЕС між Україною та росією. Це завдало великої шкоди правді про цей теракт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні гуманітарна ситуація “суттєво погіршилась” після трагедії на Каховській ГЕС 6 червня. За підрахунками ООН, на сьогодні в країні 700 000 людей мають потребу у питній воді. Як розповів заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс, наслідки потужної повені майже неодмінно призведуть до скорочення виробництва та експорту зернових. Це, своєю чергою, стане причиною стрибка цін на продовольство у світі та зменшення обсягів їжі для мільйонів нужденних.

Він підкреслив, що росія так і не дала змоги представникам ООН потрапити на лівобережжя Херсонщини, яке окупанти утримують під своїм контролем.

Головне