Кулеба: Не прийняти Україну в НАТО буде самогубством для Європи

Кулеба: Не прийняти Україну в НАТО буде самогубством для Європи

Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу після закінчення війни. У цьому переконаний міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як заявив очільник українського зовнішньополітичного відомства в інтерв'ю іноземним ЗМІ, Європа вчинить самогубство, якщо не прийме Україну в НАТО.

"Після закінчення війни для Європи буде самогубством не прийняти Україну в НАТО, оскільки це означатиме, що варіант війни залишиться відкритим", - зазначив Кулеба.

Разом з тим він наголосив, що членство України в НАТО змусить росію більше не починати війну.

"Єдиний спосіб закрити двері для російської агресії проти Європи та євроатлантичного простору в цілому - взяти Україну в НАТО, тому що росія більше не посміє повторити цей досвід", - переконаний очільник українського МЗС.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна у Вільнюсі хоче отримати сигнал, що вона стане членом НАТО після війни.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони Британії Бен Воллес вважає, що Україні необхідно надати можливість вступати в НАТО за спрощеною процедурою. Зокрема, він пропонує “пропустити” План дій щодо членства в НАТО.

Головне