Кудрицький: Спрогнозувати чи будуть наступні атаки рф спрямовані на енергооб’єкти неможливо

Кудрицький: Спрогнозувати чи будуть наступні атаки рф спрямовані на енергооб’єкти неможливо

Спрогнозувати чи будуть наступні атаки російської федерації спрямовані на енергооб’єкти неможливо. Про це заявив керівник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Він наголосив, що українська енергосистема вже була сильно пошкоджена і відновити її на 100% за декілька місяців неможливо.

"Є сценарій повторення масштабних масованих ракетних і дронових обстрілів українських енергообʼєктів.
Тут нам у "мінус" гратиме той факт, що енергосистема вже була сильно пошкоджена і відновити її на 100% за декілька місяців неможливо", - зазначив Кудрицький. 

Після масової атаки ворога в Україні є відключення світла. Також світло можуть вимкнути, якщо температура повітря нижче -8 градусів, а тому енергетики радять не перенавантажувати мережу.

Нагадаємо, що українська система у понеділок, 11 грудня, продовжує функціонувати у умовах дефіциту потужності. В "Укренерго" пояснили, чим він викликаний. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, через несприятливі погодні умови, які цього місяця спостерігаються на окупованих росією територіях Донеччини та Луганщини, а також у Ростовській області рф, без електропостачання вже щонайменше вісім днів поспіль залишаються майже 260 000 абонентів

Головне