Кримська платформа: Чубаров розповів, що буде з росіянами в Криму після деокупації

Кримська платформа: Чубаров розповів, що буде з росіянами в Криму після деокупації

Усі громадяни російської федерації, які переїхали в український Крим після захоплення його під контроль армією рф, є злочинцями і мають виїхати після визволення півострова. На цьому під час виступу на другому парламентському саміту Міжнародної Кримської платформи у Празі наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

Він нагадав, що цілеспрямовано витісняючи корінний кримськотатарський народ з Криму агресор спішно заселяє туди "колоністів" - своїх громадян. Їхня кількість там уже перевищує позначку у 1 000 000 000 осіб.

"Нам уже сьогодні доводиться чути голоси на захист цих колоністів, мовляв вони стали заручникам складних геополітичних процесів і хай собі залишаються і далі жити у звільненому Криму. Наша позиція тут абсолютно чітка - всі іноземці або особи без громадянства, які поселилися в окупованому Криму, як і на інших окупованих територіях України, свідомо здійснили злочин. Вони як мародери прийшли по крадене, тому мають негайно покинути наш Крим. Іншої позиції не буде", - підкреслив Чубаров.

Він наголосив на необхідності не допустити того, щоб росія, втікаючи з Криму, залишила там свою "величезну армію колоністів". 

Нагадаємо, 24 жовтня у Празі стартував другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. На заході присутні майже 70 парламентських делегацій з усього світу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Кримській платформі вже президент Володимир Зеленський. Гарант озвучив головну мету України - повну деокупацію земель, включно з Кримом. Головні тези з виступу глави держави ми зібрали тут.

 

Головне