Кремль застеріг Європу від розміщення у себе далекобійних ракет США

Кремль застеріг Європу від розміщення у себе далекобійних ракет США

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков виступив із гострою заявою щодо можливого розміщення американських ракет великої дальності в Європі. У відеоінтерв'ю російському державному журналісту Павлу Зарубіну він наголосив на потенційних ризиках для європейських країн, пише Reuters.

"У нас достатньо можливостей для стримування цих ракет. Але столиці цих (європейських) держав є потенційними жертвами", - заявив Пєсков/

Кремлівський речник провів паралелі з часами Холодної війни, зазначивши, що протягом цього періоду американські ракети в Європі були націлені на рф, а російські - на Європу. Це, за його словами, робило європейські країни головними потенційними жертвами будь-якого конфлікту.

Пєсков також зробив песимістичний прогноз щодо сучасного стану Європи.. 

"Європа зараз тріщить по швах. Це не найкращий час для Європи. Тому, так чи інакше, історія повториться", - зазначив він.

Нагадаємо, днями США та Німеччина оголосили про плани розміщення американської далекобійної зброї на території Німеччини починаючи з 2026 року. Початково, за планом, відбуватиметься "епізодичне розгортання" озброєння, яке згодом може перерости у довгострокове розміщення. До складу озброєнь увійдуть ракети SM-6, крилаті ракети "Томагавк" та гіперзвукова зброя

Як писав "Ми-Україна" раніше, Північна Корея різко відреагувала на нові оборонні принципи Сполучених Штатів та Південної Кореї, погрожуючи посилити свій ядерний арсенал та змусити опонентів заплатити "неймовірно високу ціну"

 

Головне