Кремль більше не здатен огороджувати населення рф від війни, - Міноборони Британії

Кремль більше не здатен огороджувати населення рф від війни, - Міноборони Британії

На територію росії прийшла війна: російську столицю атакують дрони, призову та мобілізації підлягає все більше людей, а "вагнерівці" влаштували заколот. Британське Міноборони у свіжому розвідувальному звітові наголошує, що усі ці фактори разом свідчать про нездатність російської влади захистити своє населення від війни.

"Російська влада вважає пріоритетом внесення змін до законодавства, щоб дозволити швидко призвати більше чоловіків до армії. У середині липня 2023 року Держдума рф підвищила максимальний призовний вік з 27 до 30 років, зберігши при цьому нижню нижню межу на рівні 18 років", - вказано у повідомленні.

Минулого тижня російський диктатор Володимир Путін також ухвалив закон, за яким покроково підвищується верхня вікова межа для громадян у резерві. Відтепер старших офіцерів в росії можуть мобілізовувати до 70 років.

Британське оборонне відомство нагадує, що саме резервісти були тим основним контингентом, яким Кремль посилив особовий склад армії під час так званої "часткової мобілізації" торік осени.

"Збільшення шансів бути змушеним воювати, атаки безпілотників на Москву, винятковий рівень внутрішніх репресій і недавній бунт "Вагнер" у сукупності підтверджують нездатність російської держави огороджувати населення від війни", - підсумували в Міноборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, нова атака дронами по Москві відбулась під ранок неділі, 30 липня. Міська влада столиці рф заявила про “незначні” руйнування офісних будівель в діловому районі міста “Москва-Сіті”. А у Міноборони країни відвідували про “успішне придушення” всіх повітряних цілей. Проте фото та відео, які опублікували очевидці та медіа, свідчать самі за себе.

Головне