Країни НАТО не готові оголошувати війну рф й втручатися в український конфлікт фізично, - Грабський

Країни НАТО не готові оголошувати війну рф й втручатися в український конфлікт фізично, - Грабський

Держави-члени Північноатлантичного альянсу будуть і надалі всіляко підтримувати українську сторону, проте вступати у війну в Україні і фізично брати у ній участь вони не готові. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів військовий експерт Сергій Грабський.

"Матеріальна, економічна, фінансова, моральна, політична підтримка - це так, але про фізичне застосування підрозділів НАТО навіть і близько не говоримо. Звісно, буде робитися все, щоб політичними методами змусити рф знизити рівень напруги у Чорному морі. Звісно буде робити все, щоб політичними, економічними методами примусити росію до зниження напруження в чорноморській акваторії. Вже бачимо, що кораблі країн НАТО проходили до дунайських портів", - зазначив він.

Водночас Грабський наголосив, що росія не дуже зацікавлена, попри її гучні погрози, бити по іноземних кораблях. За його словами, окупанти віддають перевагу заданню ударів по портовій інфраструктурі, оскільки у такому випадку суна туди просто не будуть заходити.

Нагадаємо, два дні тому три іноземні судна зайшли в один з портів України під наглядом літаків НАТО. Йдеться про вантажні судна, які належать грецькій, ізраїльській та турецько-грузинській компаніям. Вони зайшли у зерновий порт в дельті Дунаю.За даними ЗМІ, за переходом суден спостерігали чотири розвідувальні літаки НАТО. Це перше прибуття іноземних суден до українських портів після зриву росіянами "зернової угоди".

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 2 серпня, день серпня загальні бойові втрати ворога у війні проти України поповнилися ще 620 загарбниками. Таким чином від початку повномасштабного вторгнення окупаційне військо втратило майже 247,9 тис. військовослужбовців.

Головне