Країни ЄС бойкотуватимуть інавгурацію Путіна, але не всі, - Reuters

Країни ЄС бойкотуватимуть інавгурацію Путіна, але не всі, - Reuters

Дипломатів Сполучених Штатів, Євросоюзу, Канади та більшості країн ЄС проігнорують церемонію інавгурації російського диктатора Володимира Путіна. Як дізналось Reuters, сім країн блоку все ж долучаться до участі. 

Попри війну в Україні своїх представників направлять Франція, Словаччина та Угорщина, розповіли співрозмовник ЗМІ.

"Різна дипломатична реакція західних держав наголосила на розбіжностях щодо того, як вчинити з російським лідером більш ніж через два роки після того, як він розпочав повномасштабне вторгнення в Україну", - пише видання. 

В Кремлі заявили, що запросили на інавгурацію у Москву очільників всіх іноземних дипмісій. 

Білий дім відразу заявив, що не відправлятиме свого представника в росію. 

"Ми, звичайно, не вважали ці вибори вільними та чесними, але він є президентом росії і збирається продовжувати обіймати цю посаду", - пояснив представник Держдепартаменту США Метью Міллер. 

Лондон та Оттава також заявили, що не відправлятимуть своїх дипломатів на інавгурацію. Заява була зроблена на наступний день після того, Москва анонсувала навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що не визнають Путіна демократично обраним та легітимним президентом рф. Його інавгурація, запланована на 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, наголосили у відомстві. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в адміністрації президента США Джо Байдена не вбачають реальних загроз застосування росією ядерного озброєння, попри риторику Кремля останнім днями.

 
 

 

Головне