Країни G7 домовилися про підтримку самооборони Ізраїлю та закликали до "гуманітарної паузи"

Країни G7 домовилися про підтримку самооборони Ізраїлю та закликали до

Країни "Великої сімки" (G7) домовилися про підтримку самооборони Ізраїлю у війні проти бойовиків ХАМАС, але закликали до "гуманітарної паузи" в секторі Гази.

Про це повідомив американський телеканал CNN з посиланням на заяву міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" після зустрічі в Токіо. Як зазначається, "гуманітарна пауза" необхідна для підтримки поставок допомоги, евакуації цивільного населення та звільнення заручників.

Вони визнали, що Ізраїль може обороняти себе відповідно до міжнародного права та засудили дії терористів ХАМАСу. Угруповання закликали до негайного звільнення заручників, яких захопили після вторгнення в Ізраїль у суботу, 7 жовтня.

Також країни закликали до дій, які сприятимуть полегшенню гуманітарної кризи в Газі. Наразі відомо про понад 10 тис. загиблих в анклаві з 7 жовтня.

"Ми наголошуємо на необхідності термінових дій для вирішення загострення гуманітарної кризи в Газі. Усі сторони повинні дозволити безперешкодну гуманітарну підтримку цивільним особам, включаючи їжу, воду, медичне обслуговування, паливо та притулок, а також доступ для гуманітарних працівників", - заявили очільники МЗС.

Крім того, G7 підтримують гуманітарні паузи та два коридори для сприяння терміновій допомозі, переміщенню цивільних і звільненню заручників Країни G7 також готові співпрацювати з партнерами, аби підготувати стійкі довгострокові рішення для сектору Гази та повернутися до ширшого мирного процесу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лідер угруповання ХАМАС Ях'я Сінвар, який перебуває у Секторі Гази, оточений в бункері

Головне