Костін у США домовився про посилення боротьби з ПВК “Вагнера”: закордонні активи групи хочуть арештувати

Костін у США домовився про посилення боротьби з ПВК “Вагнера”: закордонні активи групи хочуть арештувати

Генеральний прокурор України Андрій Костін у ході візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся зі своїм американським колегою Мерріком Гарландом. Про це голова ОГПУ повідомив у Facebook.

Головною темою зустрічі, за словами Костіна, стала протидія ПВК "Вагнера".

"Також серед наших пріоритетів - активізація зусиль для притягнення до відповідальності "групи Вагнера". Це угруповання вже підпадає під санкції США як транснаціональна злочинна організація та визнане парламентом України міжнародною злочинною організацією", - зазначив український генпрокурор за результатами зустрічі.

Крім того він нагадав, що днями вагнерівці публічно зізналися у вбивстві мирних українців, зокрема дітей, що є воєнним злочином.

"Всі ми чули про публічне зізнання бойовиків у скоєнні жахливих воєнних злочинів. Наш обов'язок - забезпечити покарання за кожен злочин проти України та українців", - наголосив Андрій Костін.

Також він розповів, що наразі напрацьовується механізм арешту закордонних активів ПВК "Вагнера".

"Спільно з американськими колегами працюємо над механізмами арешту закордонних активів "групи Вагнера". Ми повинні позбавити цю злочинну організацію ресурсів для фінансування бойових дій в Україні та подальшого підриву миру і безпеки у світі", - повідомив генпрокурор.

Як повідомляли "Ми-Україна", генеральний прокурор України Андрій Костін, який перебуває з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки, зустрівся з Сенатором Шелдоном Вайтхаусом

Головне