Косово приєдналося до декларації G7 про безпекові гарантії для України

Косово приєдналося до декларації G7 про безпекові гарантії для України

Республіка Косово приєдналася до декларації Великої сімки про підтримку України, яку ухвалили на саміті НАТО у Вільнюсі. Про це інформує прем'єр-міністр Косова Альбін Курті.

"Республіка Косово приєднується до Декларації G7 про підтримку України. Забезпечення перемоги України та притягнення російських лідерів до відповідальності за їхні злочини має важливе значення для збереження миру та демократії", - йдеться в заяві.

Курті наголосив, що країна готова зробити свій внесок у гарантії безпеки для України.

Варто зазначити, що незалежність Косова визнала частина держав-членів ООН, зокрема, США та більшість країн ЄС та НАТО, однак Україна не у їх числі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у понеділок 21 серпня відвідає саміт у Греції, де зустрінеться з лідерами країн Західних Балкан та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Український лідер буде серед гостей неформальної вечері, запрошених грецьким прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом у Данії, виступив у парламенті Королівства.

Головне