Косово передасть Україні бронемашини, вантажівки та мінометні снаряди

Косово передасть Україні бронемашини, вантажівки та мінометні снаряди

Міністр оборони частково визнаного Косова Еюп Мачедонсі оголосив про другий пакет військової допомоги Україні, який складається з мінометних снарядів.

Про це він написав у Х.

Ці пакети включають в себе вантажівки, бронемашини та боєприпаси для мінометів. Він зробив це повідомлення на 20-му засіданні "Рамштайн".

Міністр також оголосив про другий пакет військової допомоги, який включає мінометні снаряди.

"Сьогодні на засіданні Контактної групи з питань оборони України я оголосив про наш другий пакет військової допомоги для України, який складається з мінометних снарядів", - йдеться у дописі.

Мачедонсі підкреслив, що Косово продовжуватиме підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії. Перший пакет допомоги з вантажівками та броньованими автомобілями буде доставлений до України наступного тижня.

Косово приєдналося до країн, які підтримали санкції Європейського союзу проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Довідка.

20 березня відбулося двадцяте засідання у форматі "Рамштайн", яке було очолено керівником Пентагону Ллойдом Остіном. Це засідання відбулося на німецькій військово-повітряній базі Ramstein AB, де союзники зібралися вперше весною 2022 року. Серед запрошених учасників були міністри оборони та вищі військові посадовці з приблизно 50 країн світу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів прийняв рішення про закриття реєстру "міжнародних спонсорів війни". Вся інформація з цього реєстру буде передана Міжвідомчій групі з питань реалізації державної санкційної політики.

Головне