Корупція в Україні: країна демонструє значні досягнення у боротьбі з хабарництвом

Корупція в Україні: країна демонструє значні досягнення у боротьбі з хабарництвом

Україна демонструє чи не найкращі результати за всі роки боротьби з корупцією. Про це заявив керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу (EUACI) Аллан Паг Крістенсен, інформує "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що в Києві у понеділок, 11 березня, відбувся захід "Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства в ЄС".

"Останнім часом ми бачили багато прогресу в боротьбі з корупцією. Ми, як антикорупційна програма, вивчали прогрес у цій сфері... Україна веде боротьбу, триває війна, але Україна водночас демонструє чи не найкращі результати за всі роки в частині боротьби з корупцією", - зазначив він.

Крістенсен додав, що наразі помітний прогрес в антикорупційному законодавстві, зокрема, у розслідуванні великих справ, у кількості відкритих справ, у виконанні антикорупційної програми.

"Ще багато чого потрібно зробити... І ми сподіваємося, що прогрес буде видно і надалі", - додав він.

Очільник EUACI наголосив, що важливо приділяти більше уваги заходам щодо запобігання корупції.

Нагадаємо, що більшість українців (55%) виражають бажання найшвидше покарати осіб, звинувачених у корупції, навіть якщо це передбачає порушення законів. Інша група населення (42%) підтримує думку, що кара повинна відбуватися в рамках закону, навіть якщо це займе багато часу.

Як повідомляли "Ми-Україна", детективи Національного антикорупційного бюро виявили нову корупційну схему у закупівлях Міністерства оборони. Йдеться про суттєве завищення цін на деякі категорії товарів.

Головне