Коригував удар по багатоповерхівці в Умані: СБУ оголосила підозру російському генералу

Коригував удар по багатоповерхівці в Умані: СБУ оголосила підозру російському генералу

Служба безпеки України оголосила підозру російському генералу Сергію Кобилашу, який керував ракетним ударом по багатоповерховому будинку в Умані

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

В результаті атаки загинуло 23 місцевих мешканців, серед яких шість дітей, та отримали поранення дев'ять людей, одна особа вважається зниклою безвісти. Крім того, були суттєво пошкоджені сім прилеглих житлових будинків, шість підприємств та 70 цивільних автомобілів.

sergij-kobylash.jpg (97 KB)

За зібраними даними, окупанти випустили дві ракети Х-101 з російського важкого бомбардувальника ТУ-95МС. Кобилаш активно бере участь у війні проти України від початку вторгнення Росії. Раніше він вже відзначався керуванням бомбардування цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії, за що отримав генеральське звання та зірку "героя Росії".

На підставі зібраних доказів Кобилашу було пред'явлено підозру за статтями 28 (порушення законів та звичаїв війни) та 438 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Здійснюються заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ізраїль звинуватив угруповання ХАМАС у порушенні перемир'я.

Головне