Кордон з Білоруссю: напрямок залишається загрозливим, - ДПСУ

Кордон з Білоруссю: напрямок залишається загрозливим, - ДПСУ

Білорусь продовжує підтримувати країну-агресорку і попри відсутність у рф достатнього контингенту на її території для наступу цей напрямок залишається загрозливим. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Якщо говорити про кордон з Білоруссю, то ми не відмічаємо, що росія має якісь сили аби здійснити вторгнення на територію нашої держави. На жаль, Білорусь продовжує підтримувати країну-агресорку. Цей напрямок залишається загрозливим, попри те, що там, можна сказати, повністю контрольована ситуація і ми нарощуємо наші оборонні можливості", - зазначив він.

Стосовно спільної ділянки українсько-російського кордону агресор щоденно завдає ударів та здійснює обстріли населених пунктів Чернігівщини, Сумщини та Харківщини. Для завдання ураження ворог використовує різноманітне озброєння. 

"Більшість обстрілів припадає на Харківську та Сумську області, менше - на Чернігівську. Залишається активність ворожих ДРГ, особливо по напрямку Сумщини. Але ми продовжуємо також нарощувати наші оборонні можливості по всій протяжності кордону з країною-агресоркою", - розповів Демченко. 

Він пояснив, що через безпекові загрози зводити інженерні укріплення по самій лінії адмінкордону нині не можливо. Проте українська сторона робить це у максимальній близькості до нього.

Нагадаємо, в Оперативному командуванні "Північ" 7 квітня розповіли, що з боку російської федерації немає великого скупчення військ на північному напрямку. Станом на зараз загрозливого скупчення російських військ на кордоні не фіксується.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Повітряних силах не виключають можливості авіаційної загрози з Білорусі.

Головне