Конгрес США все ж пішов на канікули: в адміністрації Байдена відреагували

Конгрес США все ж пішов на канікули: в адміністрації Байдена відреагували

Палата представників, більшість у якій за Республіканською партією, не зголосилась на пропозицію демократів у Сенаті продовжити роботу Конгресу задля ухвалення допомоги Україні. У Білому домі на рішення про канікули відреагували критично. 

Так, речниця адміністрації президента США Карін Жан-П'єр заявила, що зважаючи на те, що росія Іран та Китай дуже пильно стежать за діями Конгресу США такий крок  може лише простимулювати агресорів. 

"Спікер (Палати представників Майк) Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України... Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу",- зазначила вона. 

Речниця Білого дому також наголосила, що ці дії були зроблена на тлі заяв глави держави Джо Байдена про те, що американці "не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії".

Як відомо, законодавці  після канікул повернуться на робочі місця 8 січня. У планах - ухвалити фінансування України.

"Ми досягнемо результатів", – сказав лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер щодо повернення Конгресу.

Нагадаємо, днями лідер демократів у Сенаті Чак Шумер повідомив журналістам, що учасники переговорів планують працювати старанно під час грудневих і січневих канікул і мають намір досягти угоди щодо допомоги України, коли повернуться з канікул. Республіканець Джон Тун зазначив, що досягти угоди до Різдва неможливо через затягнуті перемовини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вашингтон переходить до наступного етапу посилення санкцій проти нафтових доходів рф. Свіжі обмеження матимуть на меті недопущення обходу "стелі цін" на морське транспортування нафти з рф.

Головне