КНДР зводить пости охорони з озброєнням на кордоні з Південною Кореєю

КНДР зводить пости охорони з озброєнням на кордоні з Південною Кореєю

Північна Корея взялася на відбудову сторожових постів та розташування важкого озброєння на кордоні з південним сусідом. Відповідні світлини з території демілітаризованої зони, що розділяє дві Кореї, показало південнокорейське оборонне відомство.

Як пише United Press International, до цього кроку КНДР вдалась невдовзі після того, як Південна Корея призупинила військову угоду з сусідом від 2018 року через запуск шпигунського супутника.

В південнокорейському Міноборони повідомили, що КНДР стала відновлювати пости охорони на кордоні - "вони зроблені з білого дерева і пофарбовані в камуфляж". 

0033.jpg (82 KB)

"Наразі реставраційні роботи проводяться лише на кількох охоронних постах, але очікується, що Північ відновить їх усі, оскільки вони є важливими об'єктами для спостереження", - додали у відомстві.

Новий очільник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї генерал Кім Мен Су заявив, що Збройні сили країни вживуть заходів у відповідь на останні дії КНДР, однак подробиць не розкрив.

"Це залежить від поведінки ворога. Це Північна Корея зробила дії і підірвала довіру... Ми вживемо відповідних заходів. Не вживати жодних дій було б безглуздо", - заявив він.

Як відомо, угодою, яку було укладено в 2018 році між Кореями, передбачалося знесення прикордонних постів у межах одного кілометра від кордону, заборона військових навчань поблизу сухопутних та морських кордонів, а також створення безпольотних зон уздовж кордону. Тоді обидві сторони знесли по 10 постів охорони та вивели з них війська та озброєння.

Нагадаємо, військовий оглядач порталу Defence Express Іван Киричевський допускав, що російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, пообіцяв своєму колезі з КНДР Кім Чен Ину допомогти із запуском супутника в обмін на озброєння та боєприпаси.

Як писав "Ми-Україна" раніше, реальна ситуація на полі бою показала, що корейські снаряди, які використовує російська армія, дуже неякісні і нищать артилерійські установки загарбницьких військ.

Головне