КНДР передала рф військову техніку піввікової давності, – Bild

КНДР передала рф військову техніку піввікової давності, – Bild

Північна Корея доставила стару радянську військову техніку російській окупаційній армії.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

За даними військового експерта журналу Юліана Рьопке, мова йде про 122-міліметрові гаубиці Д-30, вироблені в СРСР з початку 1960-х років.

Зазначається, що ця техніка була помічена на залізничній станції Шиманівська в Амурській області. Гаубиці транспортувалися на відкритих платформах зі сходу на захід.

"В даний час російські Збройні Сили мають сучасніші гаубиці Д-30А в своєму озброєнні. Однак на відеозаписі видно, що ці гаубиці є оригінальними і вже відзначили півстолітність. Це свідчить про те, що їх було постачено із запасів Північної Кореї", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Південна Корея застерегла рф від передачі КНДР ракетних технологій.

Відповідаючи на питання, чи попередила Південна Корея російську сторону про наслідки співпраці рф з КНДР, міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Джин відповів, що Сеул вживатиме заходи у разі передачі росією ракетних та збройних технологій Північній Кореї. Проте якою саме буде реакція Південної Кореї, голова МЗС країни не уточнив.

Попередження Пак Джина пролунало після того, як Південна Корея, США та Японія оприлюднили спільну заяву з засудженням співпраці рф та КНДР, яка суперечить резолюціям Ради Безпеки ООН. Дипломат наголосив, що вже відомі кілька фактів співпраці росії та Північної Кореї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Шойгу заявив про готовність росії до переговорів щодо України.

Головне