Шойгу заявив про готовність росії до переговорів щодо України

Шойгу заявив про готовність росії до переговорів щодо України

Міністр оборони рф Сергій Шойгу заявив, що росія готова до політичних дискусій щодо "постконфліктного врегулювання української кризи та подальшого співіснування із Заходом".

"На випадок створення необхідних умов зберігаємо готовність до політичних дискусій на реалістичних засадах - як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і за параметрами подальшого співіснування із Заходом в цілому", - сказав Шойгу, виступаючи на 10-му Пекінському Сяньшанському форумі.

При цьому, він додав, що важливо забезпечити "рівноправні відносини між усіма ядерними державами — постійними членами Ради безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за підтримку миру та глобальної стабільності".

Як писали "Ми-Україна" раніше, 30 жовтня російське міністерство закордонних справ підтвердило, що угода про безвізовий режим, укладена рф та Україною у 1997 році, втратила чинність 1 січня 2023 року.

"1 січня 2023 року було припинено дію угоди між Урядом рф та Урядом України про безвізовий режим для громадян Російської Федерації та України, підписаної в Москві 16 січня 1997 року", - йдеться у тексті.

Головне