КНДР передала рф 1000 контейнерів зі снарядами для війни проти України, - Білий дім

КНДР передала рф 1000 контейнерів зі снарядами для війни проти України, - Білий дім

В адміністрації президента США обвинуватили Північну Корею у наданні російському режиму великої партії озброєння. Передача контейнерів з боєприпасами та обладнанням відбулась в період з 7 вересня по 1 жовтня, пишуть Reuters та АР. 

На підтвердження своїх слів Білий дім показав серію знімків з супутника, які показують рух вантажів зі складу БК в КНДР до судна під прапором рф. Далі контейнери залізницею були доставлені на російський склад.

"Ми засуджуємо Північну Корею за надання росії цієї військової техніки, яка використовуватиметься для атак на українські міста, вбивства українських мирних жителів і продовження незаконної війни рф", - наголосив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

За його словами, Сполучені Штати вважають, що в обмін на озброєння Кім Чен Ин намагається отримати "складні російські технології зброї", включно з винищувачами, ракетами класу "земля-повітря", бронетехнікою тощо.

"Це військове партнерство між КНДР і Росією, включаючи будь-яку передачу технологій з рф в КНДР, підриває регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження", - підкреслив Кірбі.

Як відомо, у вересні північнокорейський лідер Кім Чен Ин здійснив шестиденний візит до рф. Там він з російським диктатором Володимиром Путіним обговорювали питання нарощування оборонних зв'язків між двома країнами, однак жодних конкретних кроків або домовленостей не розкрили.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця Кім Чен Ин потрапив до бази інтернет-сайту "Миротворець". Його класифікували як посібника російських військових злочинців та спільником терористичної влади у злочинах проти України та її громадян.
 
 

 

Головне