КНДР могла передати росії зброї на суму до 5,5 мільярдів доларів

КНДР могла передати росії зброї на суму до 5,5 мільярдів доларів

Північна Корея може значно збільшити свої доходи за рахунок співпраці з росією. Наразі вартість поставок становить до 5,5 мільярдів доларів.

Про це йдеться у дослідженні німецького Фонду Фрідріха Наумана.

Зазначається, що для дослідження Олена Гусейнова з Університету іноземних досліджень Ханкук у Сеулі проаналізувала звіти розвідки, розкриваючи документи та ціни на боєприпаси з попередніх угод із зброєю в Північній Кореї.

За цими даними, Пхеньян має досвід торгівлі зброєю за цінами як нижче, так і вище ринкових. Наприклад, витік документів показує, що росія платила Ірану значно більше ринкових цін за боєприпаси. Чи досягнуто подібної угоди з КНДР, залишається невідомим.

За мінімальними оцінками, росія могла заплатити 1,7 млрд доларів за снаряди та ракети, за максимальною - до 5,5 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО Рютте підтвердив присутність військ КНДР в росії

За їхньою інформацією, доходи Північної Кореї можуть зрости ще на сотні мільйонів доларів, якщо поточні повідомлення про північнокорейські війська в Україні виправдаються. 

З огляду на попередні відправлення північнокорейських військ до Сирії чи Анголи та оцінку попередніх доказів, Гусейнова вважає вірогідним залучення північнокорейських солдатів у війну проти України. 

“Однак, щоб не поставити під загрозу стабільність північнокорейського режиму та враховуючи ризик втечі солдатів і обмежені ресурси, відправка понад 20 тисяч солдатів виглядає малоймовірною”, - йдеться у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські правоохоронці виявили незвичайний вантаж на трасі Курськ - Воронеж. В цивільному КамАЗі перевозили військовослужбовців з Північної Кореї.

Головне