Китайські хакери атакували Міноборони Британії: стався масштабний витік даних 

Китайські хакери атакували Міноборони Британії: стався масштабний витік даних 

Британське Міністерство оборони зазнало нападу хакерів, в результаті чого стався масштабний витік персональних даних військовослужбовців. Як пише Sky News, у відомстві прямо не вказали на винуватця, але дали зрозуміти, що за атакою стоїть Китай. 

Кібератака була направлена на систему нарахування заробітних плат як чинним військовим, так і ветеранам. Хакери отримали доступ до імен службовців та їхніх банківських реквізитів.

В оборонному відомстві запевняють, що усі зарплати цього місяця будуть виплачені вчасно. 

Членів британського парламенту Тобіас Еллвуд розповів в коментарі виданню, що КНР, скоріше за все, націлює свої атаки "на фінансово вразливих людей, щоб до них можна було застосувати примус в обмін на готівку". 

Голова Міноборони Британії Грант Шаппс сьогодні, 7 травня, виступатиме перед нижньою палатою парламенту - Палатою громад - із "багатопунктовим планом". Він, як очікується, міститиме кроки стосовно захисту військовослужбовців, яких зачепила хакерська атака. 

Видання наголошує, що кіберзлочинці атакували систему підрядника, яка не поєднана з основними комп'ютерними системами МО Британії. Її було вимкнено одразу після виявлення інциденту. 

Нагадаємо, минулого місяця Microsoft попередила, що хакерські групи, яких фінансує влада Китаю, цьогоріч спрямують зусилля на зрив електоральних процесів у США, Індії та Південній Кореї. Для цього, серед іншого, кіберугруповання використовуватимуть можливості штучного інтелекту (ШІ).

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу росії будь-якої зброї.

 
 


 

Головне