Китай обмежить виїзд працівників держсектору за кордон, - ЗМІ

Китай обмежить виїзд працівників держсектору за кордон, - ЗМІ

Китай посилює правила виїзду за кордон для працівників державного сектору країни. Про це йдеться у публікації Financial Times.

За даними видання, наразі такі обмеження діють для співробітників шкіл, університетів, місцевих органів влади та державних організацій. Журналісти Financial Times зазначають, що “таким чином президент Китаю Сі Цзіньпін посилює контроль над суспільством”.

Видання зазначає, що вчителі “неспокійних” регіонів, таких як Тибет, втратили свободу пересування ще понад десять років тому. Минулого року, після зняття обмежень на поїздки, пов'язаних з пандемією, більша кількість бюро освіти в Китаї почала вводити обмеження на поїздки педагогів, а цього літа їх значно посилили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай і Бразилія просувають "Друзів миру": чому це важливо для України та світу?

Нині ж китайські чиновники відбирають паспорти у співробітників шкіл, університетів, місцевих органів влади та державних організацій. Кампанія зі збору документів у Китаї проводиться в рамках так званого “управління особистими поїздками за кордон” і дозволяє посадовим особам місцевих органів влади контролювати та вирішувати, хто, як часто і куди може виїжджати за межі країни. 

Журналісти наводять слова одного з китайських вчителів, який розповів - якщо хтось із педагогів виявить бажання відвідати іншу країну, їм доведеться чекати на схвалення міського бюро освіти. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, китайська промисловість переживає різкий спад, сигналізуючи про серйозні проблеми в промисловому секторі країни.

Головне