Кірбі: Ізраїль самостійно вирішує, коли і як відповісти на атаку Ірану

Кірбі: Ізраїль самостійно вирішує, коли і як відповісти на атаку Ірану

У Сполучених Штатах Америки відреагували на рішення Ізраїлю завдали удар у відповідь по Ірану після ракетної та дронової атаки 13 квітня. 

Як заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, Ізраїль сам визначає, як і коли відповісти на удар Ірану. Вашингтон же до процесу ухвалення таких рішень непричетний.

"Я не вдаватимуся в наші дипломатичні розмови або очікування (з боку США, - ред.), ізраїльський уряд сам визначить, чи буде відповідь, і як вона виглядатиме, - заявив Кірбі. - Це рішення Ізраїлю щодо того, чи будуть вони відповідати на те, що зробив Іран у суботу, і яким чином. Ми залишаємо це за ними".

Водночас він заявив, що масштаби атаки Ірану свідчили про намір завдати якомога більшої шкоди Ізраїлю. Однак завдяки діям союзники, які допомогти відбити атаку Тегерану, масштабних руйнувань вдалося уникнути.

"Ми і надалі працюватимемо над подальшою міжнародною ізоляцією Ірану та посиленням економічного та інших форм тиску", - наголосив радник Білого дому.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що його країна не має вибору, окрім як помститися Ірану за нещодавну масовану ракетну та дронову атаку

Головне