Кінбурнська коса може тимчасово стати островом: як це вплине на логістику ворога

Кінбурнська коса може тимчасово стати островом: як це вплине на логістику ворога

Кінбурнська коса, яка розташовується в Миколаївському районі неподалік від Очакова, на певний час може стати островом через підрив Каховської дамби росіянами. Чи вплине це на логістику ворожого війська в ефірі "Ми-Україна" розповіла керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що прямих ознак, які б вказували на намір противника підірвати ГЕС останніми днями не фіксувалось. Більш потужного маневрування, ні зазвичай вони також не здійснювали.

"Це (Кінбурнська коса - ред.) для ворога зараз теж небезпечна зона, в екологічному сенсі. Підтоплення там можу бути дуже критичним, аж до того, що півострів може стати островом. Це, звісно, ускладнить логістику ворога. Але вони навіть зараз не перебувають там постійно. Зокрема, західна частина коси – звідки вони здійснюють обстріли, як правило, використовується ними, як вогнева позиція. Тобто прибувають туди, обстрілюють і ретируються, усвідомлюючи, що отримають у відповідь", – зазначила керівниця пресцентру ОК "Південь".

Гуменюк також зазначила, що ближче до вечора України матиме дані про втрати окупаційного війська на підтоплених окупованих територіях.

Нагадаємо, секретер Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що відповідальність за підірвану Каховську ГЕС несуть військовослужбовці 205-ї окремої мотострілецької бригади рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше,  у Кривому розі жителі стоять у чергах за питною водою через часткове відключення міста від водопостачання у зв’язку з підривом окупантів Каховської ГЕС.

Головне