Кім Чен Ин назвав головного ворога КНДР та попередив про війну

Кім Чен Ин назвав головного ворога КНДР та попередив про війну

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав свій режим внести зміни до конституції КНДР, визнавши територію Південної Кореї, як окрему країну та визначивши її "головним ворогом". У зверненні до парламенту Північної Кореї він наголосив, що його країна не збирається уникати війни, якщо вона станеться, пише Reuters.
 
"Ми не хочемо війни, але й не збираємося її уникати", - заявив керівник північнокорейського режиму. 

Більш того, Кім Чен Ин наголосив на необхідності КНДР спланувати "повну окупацію, підпорядкування та повернення" Південної Кореї у разі початку бойових дій між двома сусідами. Окремо він заявив, що населення сусідньої країни більше не можна вважати співвітчизниками, а відтак закликав розірвати всі існуючі зв'язки з нею та знищити пам'ятник возз'єднанню, що знаходиться у Пхеньяні. 

Північнокорейські ЗМІ анонсували закриття трьох установ, які забезпечували міжкорейський туризм.

Звернення Кім Чен Ина було зроблено на тлі ескалації напруги на Корейському півострові, яка спостерігається упродовж останнього часу після низки ракетних випробувань КНДР та артилерійських обстрілів прикордонної зони.

Нагадаємо, раніше цього місяця Кім Йо Чжон - сестра  Кім Чен Ина - заявила, що Збройні сили КНДР вже "зняли запобіжник зі спускового гачка", а будь-яка помилка зі сторони південнокорейських військових може поставити під загрозу Сеул.

Як писав "Ми-Україна" раніше, незадовго до настання Нового року Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті. Він анонсував, що на тлі цього його країна у 2024 році нарощуватиме свій ядерний арсенал, виведе на орбіту додаткові супутники-шпигуни та будуватиме дрони військового призначення.
 
 

 
 

Головне