Кількість загиблих внаслідок зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї досягла 670 людей

Кількість загиблих внаслідок зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї досягла 670 людей

Кількість загиблих у результаті зсуву ґрунту в Папуа-Новій Гвінеї, за оцінками ООН, сягає 670 людей.

Про це повідомляє Reuters.

Зсув, який стався рано вранці, 24 травня, практично повністю знищив село Ямбалі в провінції Енга. Десятки будинків, а також люди, які спали в них, опинилися під завалами.

"За оцінками, понад 150 будинків “поховано”, вважається, що загинуло понад 670 людей", - заявив представник Міжнародної організації з міграції Серхан Актопрак. 

Група швидкого реагування, до складу якої входять медики, військові та поліцейські, 25 травня прибула до віддаленого гірського села Ямбалі в Папуа-Новій Гвінеї, де стався масивний зсув. Ця трагедія спустошила село, яке розташоване в гірській місцевості.

"Ситуація жахлива, земля все ще сповзає, вода тече, що створює значний ризик для рятувальників", - додав Актопрак. 

Надзвичайний конвой з гуманітарною допомогою також доставив до постраждалих їжу, воду та інші необхідні речі. Рятувальники допомагають місцевим жителям розшукувати зниклих безвісти близьких, які, ймовірно, загинули під завалами з бруду та уламків. За словами представників гуманітарних організацій, катастрофа призвела до практичного знищення худоби, продовольчих садів та джерел чистої води в селі.

Зусилля з надання допомоги були ускладнені зсувом, який перекрив головну магістраль провінції, що веде до золотого рудника Поргера та однойменного міста.

На неділю заплановано доставку додаткових конвоїв з гуманітарною допомогою, включаючи важку землерийну техніку, яка допоможе розчистити завали з ґрунту, каменів та інших уламків, що сягають 6-8 метрів заввишки. Ці завали утворилися після того, як з гори Мунгало, що височіє над Ямбалі, зірвався зсув.

Рятувальники докладають всіх зусиль, щоб дістати постраждалих, але їхні дії ускладнюються нестійким ґрунтом та міжплемінними війнами, поширеними в цьому гірському регіоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, шестеро новонароджених дітей загинули під час пожежі в дитячій лікарні в столиці Індії Нью-Делі

Головне