Кількість загиблих через підрив Каховської ГЕС зросла до 10

Кількість загиблих через підрив Каховської ГЕС зросла до 10

У понеділок, 12 червня, в одному з районів Херсона виявили утопленими жінку та чоловіка. Загалом наразі відомо про 10 загиблих через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму Telegram-каналі.

За його словами, ще 20 осіб – поранені. При цьому серед них - п'ять поліцейських та два рятувальників.

Наразі безвісти зниклими вважаються 35 людей, серед них семеро дітей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Херсоні відзавтра запровадять довгу комендантську годину. За словами голови Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка, обмеження діятимуть впродовж тижня. У цей час до затопленого мікрорайону Корабел у Херсоні буде заборонено в’їзд. Пересуватися в ньому дозволяють лише місцевим жителям і то лише з 12:00 до 15:00.

Він також додав, що після відходу води у місті визначать кілька точок, де місцеве населення матиме змогу отримати питну воду, гуманітарну допомогу, продукти харчування та медичні засоби. Таким чином, комендантська година діятиме у мікрорайоні Корабел з 13 до 19 червня з 15:00 до 12:00 наступної доби.

 Сума збитків довкіллю через підрив росією дамби Каховської ГЕС вже сягає понад 1,5 млрд євро (60 млн гривень). При цьому голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін наголосив, що це лише орієнтовна сума. За словами Прокудіна, після підриву Каховської ГЕС було затоплено близько 55 тисяч гектарів лісу.

Головне