Хусити знову атакували контейнеровоз у Червоному морі - США відповіли вогнем у відповідь

Хусити знову атакували контейнеровоз у Червоному морі - США відповіли вогнем у відповідь

Єменське воєнізоване угрупування хуситів здійснило дві атаки на торговельний човен компанії Maersk у Червоному морі. Спочатку по контейнеровозу був завданий ракетний удар, згодом до судна упритул підійшли катери з бойовиками та відкрили вогонь екіпажу, намагаючись піднятися на борт.

Як пише Bloomberg, в ході першої атаки США заявили про збиття двох балістичних протикорабельних ракет, які летіли по кораблю, що належить Данії та ходить морем під прапором Сінгапуру. У Maersk заявили про одне влучання. 

Менші ніж за добу контейнеровоз подав другий сигнал лиха. Гелікоптери ВМС США, коли прибули на місце інциденту, також потрапили під обстріл. Пілоти відкрили вогонь у відповідь та потопили три човни хуситів та ліквідували їхній екіпаж. Четвертому судну вдалось втекти.

Дані про ушкодження американських військових або техніки відсутні. 

Як відомо, від 20 листопада єменські хусити  вже більш як 19 разів нападали на цивільні торговельні судна. У відповідь на злочинні дії бойовиків США та низка інших країн сформували військово-морську оперативну групу для реагування на атаки в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2024 році на кожному континенті може спалахнути військовий конфлікт  

Нагадаємо, 15 грудня два вантажні судна в Червоному морі зазнали обстрілів з боку Ємену. На одному з суден судні виникла пожежа.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді єменські хусити захопили вантажний корабель в Червоному морі.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.