Єменські хусити атакували два судна в Червоному морі

Єменські хусити атакували два судна в Червоному морі

Два вантажні судна в Червоному морі 15 грудня зазнали обстрілів з боку Ємену. Про це повідомив вісник судноплавства Maritime Bulletin.

На судні виникла пожежа, щонайменше один контейнер упав у воду.

Згодом ще одна ракета влучила в інший контейнеровоз, MSC Palatium III, також під ліберійським прапором. Він йшов з Мозамбіку до Саудівської Аравії. Про постраждалих не повідомляється.

Відповідальність за обстріли поки ніхто на себе не взяв. Однак вони здійснювалися з території північного Ємену, підконтрольного радикальному угрупованню єменських хуситів "Ансар Алла". 

Нагадаємо, Україна найближчими днями отримає від Європейського Союзу 1,5 млрд євро фінансової допомоги. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками саміту ЄС, пише Європейська правда.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз погодив надання Україні 50 млрд євро у період з 2024 по 2027 роки. За даними Міністерства закордонних справ України, в ЄС досягли рішення щодо створення Українського фонду (Ukraine Facility) на 50 мільярдів євро. Кошти спрямують на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію держави, а також прискорення інтеграції у Європейський Союз.

Головне