Хусити вдарили ракетами по грецькому кораблю у Червоному морі

Хусити вдарили ракетами по грецькому кораблю у Червоному морі

Представники воєнізованого угруповання хуситів здійснили ракетний обстріл грецького вантажного судна балкерного типу в акваторії Червоного моря. Судно, яке йшло під прапором Маршаллових Островів, зазнало певних пошкоджень внаслідок атаки, але залишилося на плаву, пише Greek City Times. 

Атака відбулась 28 травня. 

"Балкер MV Laax, що перевозив добрива, був уражений трьома ракетами і набрав воду в Червоному морі, приблизно в 85 кілометрах на південний захід від єменського портового міста Ходейда", - пише видання. 

Попри ураження корабель зміг продовжити рейс, прямуючи до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Британська установа, відповідальна за моніторинг морських торговельних операцій (UKMTO), підтвердила отримання інформації про інцидент з торговельним судном під назвою Laax. За їхніми повідомленнями, це судно зазнало ракетного обстрілу, а також зафіксовано випадки влучання снарядів у воду поблизу нього. Наразі відомо, що члени екіпажу не постраждали, а сам корабель продовжує свій шлях до наступного порту призначення.

Хусити, підтримувані Іраном, утримались від визнання причетності до здійсненої атаки. Починаючи з листопада минулого року, вони регулярно нападають на судна, що здійснюють міжнародні перевезення через акваторію Червоного моря. Вони мотивують такі дії солідарністю з палестинцями та протестом проти військової операції Ізраїлю в Секторі Гази. Попри спроби США та Європи припинити напади на кораблі в акваторії, яка є важливим торговельним маршрутом, їм це наразі не вдалося.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями військовий представник хуситів Яхья Сарі у телезверненні заявив, що хуситське угруповання атакувало три кораблі в акваторії Індійського океану та ще два - есмінці американського флоту -  в Червоному морі.
 

 

 

Головне