Командувач Сил ТрО Плахута: "Завжди був і залишаюся вірним Українському народові"

Командувач Сил ТрО Плахута:

Новопризначений командувач Сил Територіальної оборони Ігор Плахута звернувся до українців. Він заявив, що завжди залишатиметься вірним українському народові.

Про це йдеться на сайті Сил ТрО.

"Завжди був і залишаюся вірним Українському народові, і для мене найвище завдання – захищати нашу державу і незалежність України у Великій Війні. Впевнений, зможемо досягти Українських цілей – всі разом", - йдеться у дописі.

За його словами, він з честю прийняв наказ очолити Сили Територіальної оборони Збройних Сил України.

Варто додати, що Плахута з перших днів повномасштабної війни був на фронті, безпосередньо на передовій, включаючи складні напрямки бойових дій. Обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Також протягом майже року виконував обов’язки заступника командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Особисто керував підготовкою та обороною міста Куп'янськ під постійним вогневим тиском противника. Також керував організацією та підготовкою рубежів оборони, їх фортифікаційним обладнанням, побудовою оперативного рубежу оборони, відсічних рубежів та кругової оборони міста.

Крім того, Плахута займався організацією та керівництвом заходами щодо формування та підготовки резервів для операцій на передовій, що забезпечили нашим військам перевагу в боротьбі з агресором.

У короткі терміни організовував та керував заходами зі створення та підготовки резервів ОСУВ "Хортиця", ОТУ "Лиман", ОТУ "Соледар" та координував їх дії під час виникнення загроз у визначених смугах оборони.

"Вдячний усім, хто бʼється заради України в Силах оборони нашої держави! Завжди залишаюся вірним Присязі", - додав військовий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генерал-лейтенант Олександр Павлюк був призначений новим командувачем Сухопутних військ, замінивши на цій посаді Олександра Сирського.

Головне