ХАМАС взяв на себе відповідальність за теракт у Єрусалимі

ХАМАС взяв на себе відповідальність за теракт у Єрусалимі

ХАМАС взяв на себе відповідальність за теракт у Єрусалимі, внаслідок якого загинули троє осіб. Про це пише видання The Times of Israel.

Терористи оприлюднили заяву, у якій привітали дії двох нападників, братів Мурада (38 років) та Ібрагіма (30 років) Немерів, називаючи їх "мучениками, які ведуть джихад".

Також ХАМАС закликав до "ескалації опору" та заявив, що "герої народу мобілізуються, щоб помститися за кров мучеників", а теракт терористи назвали відповіддю "на війну Ізраїлю в секторі Гази".

Як відомо, внаслідок теракту в Єрусалимі загинули троє ізраїльтян: 24-річна Лівія Дікман, суддя-равин Ашдода Елімелех Вассерман, 73 роки, і Ханна Іферган, якій було близько 60 років. Двоє зловмисників вийшли з автомобіля близько 07:40 та відкрили вогонь по людям на автобусній зупинці. Двоє солдатів та озброєний цивільний відкрили вогонь у відповідь та вбили двох терористів. Вже встановлено, що вони були членами ХАМАС і колись перебували за ґратами за терористичну діяльність.

Раніше "Ми-Україна" писали, що Ізраїль та ХАМАС домовилися продовжити перемир'я у військовому конфлікті. Шестиденне припинення бойових дій мало завершитися вранці у четвер, 30 листопада, однак його продовжили ще на один день.

Головне