ХАМАС відпустив перших ізраїльських заручників

ХАМАС відпустив перших ізраїльських заручників

Бойовики угруповання ХАМАС відпустили перших ізраїльських заручників, яких захопили після вторгнення в Ізраїль у суботу, 7 жовтня. Наразі звільнено 13 осіб.

Про це повідомило видання The Times of Israel. Як зазначається, звільнені люди їдуть у медичних автомобілях до контрольно-пропускного пункту Рафах. Він розташований між сектором Гази та Єгиптом. Їх супроводжують представники Червоного Хреста.

Після цього 13 цивільних осіб планують відправити в Ізраїль. Вони зможуть пройти обслідування в ізраїльських медичних закладах.

Зі свого боку угруповання ХАМАС вже підтвердило передання полонених Ізраїлю. Після цього бойовики мають намір звільнити ще кілька груп заручників, в які входять цивільні особи.

Водночас очікується, Ізраїль сьогодні, 24 листопада, має звільнити 39 палестинських ув'язнених в обмін на своїх громадян.

Нагадаємо, у день перемир'я між Ізраїлем і терористичним угрупуванням ХАМАС із Сектору Гази евакуювали вісьмох українців. Ще 26 громадян сьогодні доставлені чартерним рейсом з Єгипту до Молдови. Українські дипломати надали їм сприяння в переїзді до України.

Речник МЗС подякував Єгипту, Ізраїлю, Катару та іншим партнерам за підтримку та допомогу у евакуації українських громадян.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, почалося чотириденне перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС. Це запровадили для звільнення заручників, утримуваних у Секторі Гази, в обмін на 150 палестинців, ув’язнених Ізраїлем. Режим припинення вогню розпочався о 7 ранку і діятиме щонайменше чотири дні.

Головне