ХАМАС відмовив Ізраїлю у перемир’ї і висунув нові вимоги, - ЗМІ

ХАМАС відмовив Ізраїлю у перемир’ї і висунув нові вимоги, - ЗМІ

Терористична організація ХАМАС відкинула пропозицію Ізраїлю щодо установлення тимчасового перемир'я.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на лідерів політичного крила ХАМАС.

За словами лідерів бойовиків, на переговорах з посередниками з Єгипту вони висловили вимогу зупинити наступ Ізраїлю в секторі Гази до початку будь-яких обговорень щодо можливої угоди.

Також бойовики висунули вимогу про звільнення Ізраїлем всіх палестинських заручників, кількість яких, за даними ХАМАС, становить близько 100 осіб.

З іншого боку, Ізраїль відкинув вимоги ХАМАСу щодо припинення операції в секторі Гази заявивши, що такі умови не можуть стати підґрунтям для початку переговорів.

Нагадаємо, 20 грудня Ізраїль запропонував на тиждень припинити бойові дії з метою звільнення понад тридцяти заручників, які перебувають у терористів ХАМАС. Йдеться про жінок, чоловіків за 60 років, та хворих і важкопоранених заручників.

В Ізраїлі наголошують, що ця пропозиція свідчить про намір відновити переговори щодо звільнення більшої кількості заручників, адже в ХАМАС відмовляються звільняти людей, поки тривають бойові дії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на півдні Сектора Гази 13 грудня під час ізраїльських бомбардувань загинув французький дипломат зовнішньополітичного відомства країни.

Головне