Керівник військкомату Донецької області та його підлеглі привласнили "бойові" на 5 млн гривень, - ДБР

Керівник військкомату Донецької області та його підлеглі привласнили

На Донеччині працівники військкомату привласнювали "бойові" виплати військових. Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР встановили, що керівник військкомату та четверо його підлеглих протягом семи місяців призначали додаткові виплати військовим, які не брали участі у бойових завданнях і навіть не перебували у Донецькій області на момент призначення виплат.

"Фігуранти включили у списки для виплат девять військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. Вони фактично не брали безпосередню участь у бойових діях, але отримували усі передбачені законодавством виплати. У період з березня по вересень 2022 року цим військовослужбовцям щомісячно безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному", - йдеться у повідомленні.

Співробітники ДБР обшукали підозрюваних та виявили документацію, на підставі якої здійснювались незаконні нарахування та виплати "бойових" доплат.

"Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів", - повідомили у ДБР.

Також підозрюються у розтраті та заволодінні чужим майном і четверо інших фігурантів справи. Їм загрожує до 12 років ув'язнення та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна",  в Ужгороді майор Закарпатського ТЦК у стані алкогольного сп’яніння на вулиці побив жінку в присутності її чоловіка-військового. В МВС наголосили, що поліція вже готує матеріали для повідомлення співробітнику ТЦКСП про підозру

Головне