Керівнику “днр” та двом посадовцям вручено підозру за депортацію 31 дитини до рф, - ОГПУ

Керівнику “днр” та двом посадовцям вручено підозру за депортацію 31 дитини до рф, - ОГПУ

"Керівнику" так званої днр і двом окупаційним посадовцям повідомлено про підозру за депортацію 31 української дитини до рф.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Серед представників окупаційних органів рф, що отримали підозри, голова так званої "днр", радниця голови з прав дітей і директорка державної служби з прав сім’ї та дітей псевдореспубліки. Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Слідство задокументувало обставини незаконного переміщення та депортації з Донецької області 16 хлопчиків та 15 дівчаток. Найменшій дитині тоді було 6 років, найстаршим - 17. 

Також окупаційна влада організувала вивезення групи 19 дітей з Маріуполя, 9 - з окупованих міст Шахтарськ та Харцизьк. Ще троє дітей проживали у Маріуполі. Після проведення фільтраційних заходів батька дітей відправили до Оленівської колонії, а їх забрали.

Слідство встановило, що борт, яким організували переліт дітей, належить до спеціального льотного загону "росія", який знаходиться у підпорядкуванні управління справ президента рф.

Попри наявність у дітей свідоцтв про народження українського зразка, їм зробили аналогічні "документи" так званої днр, а потім оформили російські паспорти та передали до російських прийомних сімей.

Нагадаємо, після року життя в тимчасово окупації на Донеччині троє дітей та їхня мама повернулися на підконтрольну Україні територію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Дзержинський районний суд Харкова засудив до 6 років позбавлення волі колишнього майстра лісу державного підприємства “Куп’янське лісове господарство”.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.