Капсула NASA зі зразком астероїда успішно повернулася на Землю

Капсула NASA зі зразком астероїда успішно повернулася на Землю

NASA успішно повернула перші зразки астероїда Бенну на Землю, завершивши місію OSIRIS-Rex. Капсула приземлилася в штаті Каліфорнія біля Солт-Лейк-Сіті.

NASA оголосила про це у своєму офіційному аккаунті в соцмережі Twitter.

"Капсула Osiris-Rex із зразком з астероїда Бенну приземлилася на полігоні в штаті Юта о 17:52 після подорожі довжиною 6,2 мільярда кілометрів", - повідомили у NASA.

В американському космічному агентстві додали, що ця місія є першою американською у своєму роді і відкриває "капсулу часу до початку нашої Сонячної системи".

Space.com наголошує, що космічний зонд OSIRIS-Rex був запущений у 2016 році. Він досяг астероїда Бенну в жовтні 2020 року, де зібрав зразки з його поверхні.

https://weukraine.tv/zalyshky-inshoplanetyan-ta-svidchennya-yihnoyi-prysutnosti-shho-vidomo-pro-nlo-sogodni-ta-do-chogo-tut-nasa/

Нагадаємо, у NASA виявили екзопланету з океанами, на якій може бути життя.

Дані про це підтвердили спостереження міжнародної команди астрономів, здійснені завдяки телескопу NASA імені Джеймса Вебба (JWST).

Дослідники назвали екзопланету K2-18 b, вона обертається навколо холоднішої і меншої за Сонце зірки на відстані в 120 світлових років від нас. 

Її діаметр у 2,6 раза більший за діаметр Землі, при цьому планета у 8,6 раза більша за Землю за масою. Вона також розташована біля своєї зірки в так званій зоні населеності. Це означає, що на цій планеті є умови для того, щоб існувала рідка вода.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти обстріляли Марганецьку громаду на Дніпропетровщині, минулося без постраждалих.

Головне